ČESTITKA PREDSJEDNIKA OPŠTINE TIVAT POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

12 jul 2018

Poštovani sugrađani i sugrađanke,

U ime opštine Tivat i svoje lično ime svim građanima i građankama Crne Gore upućujem iskrene čestitke povodom 13 jula – Dana Državnosti Crne Gore. Ovaj praznik proslavljamo u čast dva istorijska datuma slavne crnogorske  prošlosti, 13 jula 1878. i 1941. godine, dva datuma iz dva  vijeka koja su potvrdila viševjekovno crnogorsko trajanje i svijetlu budućnost.
13. Jula 1878. godine Crna Gora je po prvi put priznata kao suverena država a istog datuma 1941. godine narod Crne Gore je ustankom protiv okupatora podstakao borbu za bolju budućnost cijelog svijeta. Zato nas 13. jul uvijek iznova podsjeća na dvije univerzalne vrijednosti: slobodu i nezavisnost.

Uz duboko poštovanje i poklon žrtvama naših predaka te svim herojima koji su položili svoje živote za mir i slobodu, evocirajući uspomene na svijetle i slavne trenutke iz naše istorije, želim da ovaj praznik bude podstrijeh da, kao kredibilan međunarodni partner i lider evropskih i evro-atlantskih integracija u regionu i šire, zajedničkim naporima, svjesni svojih vrijednosti, nastavimo graditi naš put u evropsku budućnost.

U tom ime čestitam vam 13. Jul, Dan Državnosti Crne Gore.

Predsjednik opštine Tivat
Doc.dr. Siniša Kusovac

post slika