Članovi Rotari kluba Kotor u posjeti Tivtu

28 aug 2023

Članovi Rotari kluba Kotor zajedno sa distriktnim guvernerom za Srbiju i Crnu Goru Aleksandrom Radojičićem, posjetili su Opštinu Tivat i Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju Tivat. Prilikom posjete lokalnoj upravi ugostio ih je predsjednik opštine Željko Komnenović, kojem su predstavili aktivnosti Rotari kluba Kotor i Rotari pokret uopšte, a sa njim su razgovarali i o budućoj saradnji sa Opštinom Tivat.

Korisnicima Dnevnog centra Rotarijanci su ovom prilikom donirali školski pribor, materijal za kreativne radionice, prehrambene proizvode, igračke i knjige u vrijednosti od 1200 eura. Donaciju su pomogla preduzeća „Svicomm“ i „Vukšić group“, kao i članovi Rotari kluba Kotor ličnim donacijama.

,,Imajući u vidu da je briga o mentalnom zdravlju poseban fokus rada “Rotari international” ove godine, ova akcija realizuje se u okviru kampanje „Rotarijanci za mentalno zdravlje“. Rotari klub Kotor uspostavio je prošle godine saradnju sa ovim Dnevnim centrom, u cilju pomoći korisnicima i unapređenja usluga. Ovo je druga donacija našeg kluba Centru, a naravno da ćemo nastaviti saradnju’’, rekla je Jelena Stjepčević predsjednica Odbora za javni imidž Rotary kluba u Kotoru.

Aleksandar Radojčić guverner Rotari distrikta za Srbiju i Crnu Goru istakao je da su posebno zadovoljni kada su njihove akcije usmjerebne ka djeci. Direktor Dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju Srđan Krunić zahvalio je Rotari klubu Kotor na donaciji:

,,Rotari klub Kotor prepoznaje našu vrijednost i naš rad sa korisnicima. Jako smo im zahvalni na donaciji i nadam se da se nastavlja naša saradnja sa njima.‘’

post slika