Završeni radovi na okretištu i stajalištu kod školskog centra

28 aug 2023

Tokom vikenda završeni su radovi na izgradnji okretišta u ulici Omladinskih brigada kod školskog centra. Kako bi se izbjegle gužve u ovoj ulici, ali i sa tim povezani zastoji na Jadranskoj magistrali, planirano je da se vozila kreću pomenutom ulicom do ulaza u Osnovnu školu “Drago Milović”, gdje bi se polukružno okretala i istom ulicom se, bez zadržavanja vraćala ka magistralnom putu. Radovi su okončani u predviđenom roku, a izvodila ih je firma “Asfalt beton gradnja”. U ovo okretište uloženo je 76.000€.

Direktor Direkcije za investicije Vlado Brguljan je iskazao zadovoljstvo urađenim: “Nadam se da će ovako rekonstruisana ulica Omladinskih brigada, donijeti saobraćajno rasterećenje ovom dijelu grada i da će se svi učesnici u saobraćaju, posebno roditelji koji djecu voze u školu, pridržavati novih pravila kretanja.”

U sklopu ovih radova, u neposrednoj blizini osnovne škole, na prostoru do prodavnice “Takulin”, izgrađeno je novo autobusko stajalište, sa ciljem da se rastereti raskrsnica i postojeće stajalište na dnu ulice Pod kuk. Ovim se preduzimaju koraci ka efikasnijoj i bezbjednijoj organizaciji saobraćaja u zoni škola.

post slika

Galerija