ĐACI IZ KINE U POSJETI TIVTU – PRIJEM U KABINETU PREDSJEDNICE OPŠTINE

26 jan 2018

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević, ugostila je juče (četvrtak, 25. januar) učenike i profesore koji su u sedmodnevnoj posjeti Tivtu i Srednjoj mješovitoj školi „Mladost“ iz Tivta, a u sklopu već tradicionalnog projekta razmjene studenata između dva pobratimska grada šangasjkog distrikta Điading i Tivta. Učenici III razreda srednje škole iz Điadinga, u pratnji dva profesora, u Tivat su stigli u nedjelju 21. januara i ovdje će boraviti sve do nedjelje 28. januara.
„Ponosna sam na saradnju Tivta i Điadinga i na razmjeni đaka, koja je izuzetna prilika da se naše dvije daleke kulture upoznaju i izgrade snažne mostove prijateljstva i saradnje u mnogim oblastima“, kazala je predsjednica Matijević, ovim povodom.
Gostima iz Kine obratio se i sekretar Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo Petar Vujović, kao neko ko je od samog početka uključen u projekat saradnje Tivta i Điadinga, te direktorica SMŠ „Mladost“ Jovanka Vujačić.
„Zahvaljujem Opštini Tivat koja je započela ovaj projekat i koja pomaže njegovu realizaciju. Đaci koji borave kod njihovih vršnjaka iz Tivta zadovoljni su posjetom Tivtu, a mi smo se potrudili da im omogućimo i izlete kako bi se upoznali sa Crnom Gorom. Gosti iz Kine imali su priliku prisustvovati nastavi, posjetili su Prijestonicu Cetinje, obišli su Boku Kotorsku, a slijedi i izlet u Glavni grad Podgoricu“, kazala je direktorica Vujačić.
U razgovoru sa predsjednicom gosti su istakli zadovoljstvo prijemom, klimom, ljepotama okruženja ali i stvaranjem novih prijateljstava u Tivtu. Planirano je da se sa ovim vidom saradnje Tivta i Điadinga nastavi i u budućnosti, pa je uzvratna posjeta Kini, djece iz SMŠ „Mladost“ planirana za oktobar tekuće godine.

Posjeta Kabinetu

U Kabinetu

post slika