DELEGACIJA OPŠTINE TIVAT U POSJETI BUDIMPEŠTI

03 mar 2017

Delegacija opštine Tivat boravi u dvodnevnoj posjeti Budimpešti, a povod posjete jeste inteziviranje promocije Tivta u vrijeme sajma turizma „Travel Expo 2017“, koji se u glavnom gradu Mađarske održava od 02. do 05. marta. Na pomenutom sajmu turističku ponudu Tivta prezentuje Turistička organizacija Tivta, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom i drugim pretežno primorskim crnogorskim gradovima.
Predsjednica opštine Tivat dr Snežana Matijević i potpredsjednik opštine Dejan Maslovar sa svojim saradnicima posjetili su danas (petak, 03. mart) Ambasadu Crne Gore u Mađarskoj, gdje su imali priliku razgovarati sa diplomatskim osobljem o perspektivama buduće saradnje sa Mađarskom. Nakon posjete Ambasadi uslijedio je obilazak štanda TO Tivat.

Budimpesta1Posebna čast za delegaciju iz Tivta bio je susret sa zamjenicom gradonačelnika grada Budimpešte Aleksandrom Salai Bobrovnicki, koja je predsjednicu opštine i njen tim primila u svom kabinetu. Bila je ovo izuzetna prilika da predsjednica opštine upozna zamjenicu gradonačelnika sa osnovnim informacijama o Tivtu, kao i sa svim njegovim potencijalima. Direktorica TO Tivat, Gabrijela Glavočić iznijela je detalje turističke ponude grada. Tokom sastanka predloženi su i neki od modela inteziviranja saradnje, prije svega u oblasti turizma, kulture i obrazovanja. Zamjenica gradonačelnika Budimpešte izrazila je dobru volju i ponudila podršku, nudeći bogato iskustvo koje Budimpešta ima u svim pomenutim oblastima.
„Izuzetno sam zadovoljna i ponosna na činjenicu da smo uspjeli ostvariti kontakt sa upravom grada Budimpešte i da smo uspjeli predstaviti Tivat u najboljem svjetlu, istovremeno ojačavajući mrežu prijatelja i partnera u regionu. U tome nam je svesrdno i izuzetno pomogla naša Ambasada u Mađarskoj. Tivat je kao mali mediteranski grad interesantan turistima iz Mađarske, te nam je od izuzetne važnosti stvaranje kontakata i predstavljanje na ovom tržištu“, rekla je predsjednica Matijević.

post slika