Dodjela nagrada najboljim sportistima za 2012. godinu

24 jan 2013

U multimedijalnoj sali Opštine Tivat danas je upriličena svečana dodjela nagrada najboljim sportistima za  2012. godinu. Ovu akciju  po sedamnaesti put sprovode Radio Tivat i Sekcija sportskih novinara Tivta, uz podršku Opštine Tivat.

 

Svečanost je otvorio direktor Radio Tivta, Dragan Popadić, i čestitao sportistima na izuzetnim rezultatima koje su ostvarili u prošloj godini. Istakao je uspjeh KK “Teodo”, boćara, kuglaša i ribolovaca, koji se nalaze u samom vrhu državnog sporta a i regiona.  Popadić je iskoristio priliku da se zahvali mnogim sponzorima, kao i Opštini Tivat čija je podrška predhodne godine udvostručena. Na kraju, Popadić je podsjetio na osnivanje prvog ragbi kluba u Crnoj Gori, čime je Tivat opet zauzeo vodeću ulogu.
Prisutne je pozdravio i predsjednik Opštine Tivat, Miodrag Kankaraš, ističući da je 2012. godina bila izuzetna, sa osamnaest osvojenih prvih medalja, i da  svi zajedno imamo obavezu da nastavimo u skladu sa tim rezultatima. Predsjednik je naglasio da moramo voditi računa o amaterskom sportu, koji ima utemeljenje u Tivtu, i da se ne smije dozvoliti da individualni rezultati ostanu u sijenci klupskih ostvarenja.
Prethodnu godinu je predsjednik ocijenio kao izuzetno uspješnu u promovisanju tivatskog sporta na medjunarodnoj sceni, a vodeću ulogu je imao KK “Teodo”, koji pokazuje kako se sa mnogo entuzijazma i ljubavi stvara dobar klub i odlični rezultati. Napomenuo je da  ostaje da nastavimo sa podrškom, da razvijamo sportsku infrastrukturu, kao i da motivišemo gradjane da prate sportska dešavanja. Puna dvorana u svima budi osjećaj pripadnosti gradu, što se i dešava proteklih nedelja i pokazuje da se Tivat vraća sportu, istakao je predsjednik.  Zahvalio je se svima onima koji su doprinjeli razvoju sporta i naglasio da spoj turizma, sporta i biznisa su sigurana formula za razvoj našeg grada.
Specijalna priznanja su uručena košarkašici Milici Manojlović, kuglaškom paru Nikola Petović-Mladen Božinović, prvakinji Crne Gore u kuglanju Miri Kankaraš, boćaru Miroslavu Petkoviću, zatim Dejanu Stjepčeviću koji je svoj doprinos dao  kao terner i kao selektor.
Posebna klupska priznanja su dobili rukometni klub “Boka”, boćarski klub “Brđanin”, jedriličarski klub “Delfin” i kuglaški klub “Mornar” koji je prvak Crne Gore.
Nagrade za drugo mjesto dobilo je devet sportista : Tamara Bojanić- seniorska prvakinja Crne Gore u tenisu, Amela Feković- državna rekorderka u bacanju koplja, Davor Franović- kapiten FK “Arsenal”, Ivo Sindik- najbolji kuglaš Crne Gore, Nikola Božinović-SRK “ Pagar”, Danilo Todorović- džudo klub “Tivat”, Aleksandar Radulović- KK “Teodo”, Milan Draško- ŠK “Mimoza” i jedriličar Igor Les.
Najsvečaniji trenutak ove manifestacije je bila dodjela nagrada najboljim sportistima, košarkaškom klubu “Teodo” i boćaru Franu Petkoviću. Predsjednik Opštine je, pored  pehara, najboljim sportistima uručio i novčanu nagradu u iznosu od hiljadu eura.
Nakon dodjele organizovan je koktel.

post slika