Posjeta Ambasadorke Češke Republike

25 jan 2013

Predsjednik opštine, Miodrag Kankaraš je tokom jučerašnjeg popodneva upriličio prijem za nerezidentnu Ambasadorku Češke Republike, Hanu Hubačkovu i šefa  Konzularne kancelarije Češke Republike, Vaclava Dobeša. Razgovoru je prisustvovao i Savjetnik za Ekonomski razvoj i Međunarodne odnose, Petar Vujović.

Tokom prijateljskog razgovora, koji je trajao oko sat vremena, Njena ekselencija je izrazila zadovoljstvo zbog boravka u Tivtu i pozitivne utiske koje je na nju ostavio ubrzan razvoj našeg grada.
    Njena ekselencija je izrazila želju za dalji razvoj saradnje, naročito u oblasti turizma. Namjera je da se u narednom periodu, na inicijativu Opštine i Turističke Organizacije Tivta, napravi zajednička ponuda tivatskih hotela i privatnog smještaja za češke turiste. Prisutni su se podsjetili na zlatni period tokom 80-tih godina, kada su češki turisti činili najveći broj gostiju na našoj rivijeri.
    Ambasadorka je izrazila podršku našoj opštini za unapređenje energetske efikasnosti i razvoj saobraćajne infrastrukture, i u skladu sa tim obećala kontakte sa češkim preduzećima  koja bi pružila svu potrebnu tehničku i logističku podršku. Dalje unapređenje naše saradnje ambasadorka vidi i kroz dovođenje većeg broja čeških investitora u Tivat.
    Napominjemo da je nerezidentna Ambasadorka Češke Republike posjetila naš grad u okviru trodnevne posjete Crnoj Gori, tokom koje se sastala sa državnim vrhom i izrazila podršku Češke Republike evropskim i euroatlantskim integracijama Crne Gore.

 

post slika