Dodjeljena sredstva za podršku ženskom preduzetništvu

19 okt 2021

Sekretarijat za privredu Opštine Tivat treću godinu za redom, odvajanjem budžetskih sredstava za tu namjenu, pruža podršku biznis planovima žena preduzetnica.

Prvi javni konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu iz budžeta Opštine Tivat za 2021. godinu objavljen je 12. jula ove godine i trajao je 30 dana. Na osnovu utvrđenih kriterijuma, vrednovanja i ocjene biznis planova, Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu je odlučila da sredstva dodjeli sljedećim podnosiocima zahtjeva:

  • - Preduzetnici Kseniji Kankaraš za biznis plan pod nazivom „Femme fatale Miss“ dodjeljeno je 4.000,00 eura;
  • - Preduzetnici Marini Vujović – „SIP“ d.o.o., za biznis plan pod nazivom „Unaprijeđenje poslovnih procesa i bolje lokalno i ino tržišno pozicioniranje kroz primjenu standarda ISO 9001:2015 – Sistem menadžmenta kvaliteta i ISO14001:2015 – Sistem menadžmenta životnom sredinom“ dodjeljeno je 3.600,00 eura.

Tim povodom, danas je za nagrađene preduzetnice upriličen prijem i potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava. Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović tom prilikom je istakao da je neophodno raditi na jačanju metoda samozapošljavanja, te da je Opština Tivat tu da stvori ambijent i da pomogne i podrži takve inicijative.

U prvom konkursu ukupno je raspodjeljen iznos od 7.600,00 eura. Obzirom da je za ovu namjenu u budžetu predviđeno 20.000,00 eura, opštinska Komisija će uskoro raspisati i drugi javni konkurs.

post slika

Galerija