DRUGI OVOGODIŠNJI SASTANAK KOORDINACIONOG TIMA ZA PRAĆENJE TURISTIČKE SEZONE

31 maj 2017

Drugi po redu sastanak Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone, u najužem sastavu, a pred početak turističke sezone 2017, održan je juče u Kabinetu predsjednice opštine Tivat Snežane Matijević. Na sastanku kojim je predsjedavala predsjednica Matijević raspravljalo se o brojnim temama, između ostalih: uređenju neposrednog okruženja plaže Belani, uređenju urbanističke parcele 8 u Krašićima, donošenju Odluke o zabrani gradnje u ljetnjim mjesecima.

Lokalna uprava primila je brojne pritužbe građane na loše stanje dijela plaže Belani, budući da se u neposrednoj blizini plaže na samoj obali našla velika količina različitog otpada. Opština Tivat u saradnji sa Komunalnim preduzećem inicirala je uklanjanje otpada, što je u proteklom periodu i izvršeno. Opštinska komunalna policija i inspekcija vršiće intezivnu kontrolu kako bi se spriječilo ponovno nelegalno nakupljanje otpada na ovoj lokaciji.
Opština Tivat pristupiće uređenju urbanističke parcele UP 8 u Krašićima, kako bi ista bila prilagođena za kupače iz ovog dijela grada. Opština Tivat odvojiće sredstva u iznosu od cca 7,000 eura, kako bi se izvršila priprema terena, obezbjedio pristup moru i kako bi se izbetonirali podesti. Ova će inicijativa biti uvrštena u plan javnih nabavki, a u naredniom periodu se očekuje rapisivanje tendera po hitnom postupku za izbor izvođača pomenutih radova.
Na sastanku je potvrđeno da Opština Tivat priprema Odluku o zabrani gradnje u jeku turističke sezone, koja će biti donešena u najskorijem vremenu. Zabrana gradnje u opštini Tivat odnosiće se na period od 01.07. do 01.09., što je kraći period zabrane u odnosu na dosadašnju praksu. Ovim se na vremenu daje onima koji vrše posljednje pripreme pred turistčku sezonu kako bi radove izveli do kraja i kako bi o zabrani bili blagovremeno obavješteni. Na insistiranje predsjednice opštine, a uslijed čestih pritužbi građana na veoma intezivirane radove na samom pragu turističke sezone, pristupiće se donošenju odluke, uz efikasnu i revnosnu primjenu i drugih važećih propisa.
Naredni sastanak Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone planiran je za sredinu juna. U radu tima učestvovali su predstavnici opštinskih organa: Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo, Sekretarijata za uređenje prostora i izgradnju objekata, Direkcije za investicije, Službe zaštite i spašavanja, Službe za inspekcijske poslove, Komunalne policije, članovi Službe predsjednika i predstavnik Komunalnog preduzeća Tivat.