EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA U OPŠTINI TIVAT

02 nov 2015

U organizaciji opštine Tivat i uz podršku OSCE Misije u Crnoj Gori i tivatskog Biroa rada, u petak i subotu 05.11 i 06 11 2015, biće održana dvodnevna obuka žena za Ekonomsko osnaživanje kroz podsticaj ženskog preduzetništva, u prostorijama Centra za obuke (zgrada Stare opštine).
Ekonomsko osnaživanje žena predstavlja osnov jačanja njihove uloge u društvu i put ka održivom ekonomskom razvoju. Ekonomska samostalnost žena je ključ njihove sveukupne ravnopravnosti. Ovo je predviđena aktivnost iz tivatskog Lokalnog plana za postizanje rodne ravnopravnosti koju je podržala OSCE Misija u Crnoj Gori. Seminar će pohađati 15-ak učesnica koje se nalaze na evidenciji Biroa rada ili su kroz različite obuke pokazale zainteresovanost za ovu edukaciju.
Programom je predviđena edukacija i stručna podrška ženama koje žele da započnu posao ili da ga unaprijede, povećaju nivo znanja, vještina i broj kontakata neophodnih za uspješno bavljenje preduzetništvom. Seminare će im održati iskusni i eminentni stručnjaci iz ove oblasti, na kojem će moći razraditi svoje biznis ideje, tehnike prikupljanja ideja, steći informacije o registraciji privrednog društva, elementima finansijskog plana privrednog društva.