Četvrti sastanak upravnog odbora projekta „Zero Waste Adriatic- net for events and festivals”

22 apr 2014

Predstavnici Opštine Tivat Zvonimir Dubravčić i Dubravka Koparan, prisustvovali su dvodnevnom sastanku upravnog odbora projekta „Zero Waste Adriatic net for events and festivals“ , održanom 15 i 16. Aprila u Sarajevu.
Na četvrtom sastanku upravnog odbora IPA Adriatic projekta "Zero waste“, okupili su se predstavnici osam partnera iz pet zemalja Jadranske regije: Fakultet za menadžment, turizam i ugostiteljstvo iz Opatije i Grad Opatija iz Hrvatske, Razvojna agencija Regije Emilia Romagna, Kancelarija za održivi razvoj Pokrajine Rimini, Spazio Eventija iz Barija iz Italije, Fakultet za turističke studije iz Portoroža, Slovenija, Opština Tivat iz Crne Gore te domaćin sastanka Federalno Ministarstvo okoliša i turizma BiH.

Prisutnima je dobrodošlicu poželio pomoćnik federalne ministrice okoliša i turizma Nedjeljko Babić koji je naglasio da će projekt značajno doprinijeti jačanju održivog razvoja jadranskog područja putem dogovorene "Nula otpada“ strategije za događaje i festivale koji se smatraju važnim kao prilika i korist održivih turističkih tokova i razvoj privrede u lokalnim zajednicama. Svrha sastanka je bila diskusija u vezi sa do sada implementiranim aktivnostima kao i razrada akcionog plana za narednih 6 mjeseci.
Na sastanku se govorilo i o događajima i festivalima koji su partneri izabrali,gdje će se, na konkretnim primjerima pokazati i dokazati kako je nizak uticaj na okolinu ili „Nula otpada“ moguće ostvariti.
Planirano je da se peti sastanak upravnog odbora održi u Portorožu u Sloveniji sredinom oktobra.
Projekat je započeo u junu 2012.godine i trajat će do oktobra 2015.,a ukupna vrijednost projekta je 1.356.944,88 eura, od čega Opštini Tivat pripada 107.930.00 eura.

 

post slika