Forum ”Poslovanje na opštinskom nivou”

12 jun 2013

Predsjednik Opštine Miodrag Kankaraš učestvovao je juče na  forumu ''Poslovanje na opštinskom nivou'' u organizaciji Američke privredne komore u Crnoj Gori i USAID-a.
     Cilj foruma je bilo uspostavljanje konstruktivnog dijaloga između Opština i privatnog sektora na polju poboljšanja uslova poslovanja. Forum je otvorio  zamjenik šefa misije Ambasade  SAD-a u Crnoj Gori Daglas Džouns, a dobrodošlicu prisutnima je poželio izvršni direktor  Američke privredne komore u Crnoj Gori Edin Seferović.
    Pored predsjednika tivatske opštine, na panelu su učestvovali i  predsjednik Opštine Bar  Žarko Pavićević, kao i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, koji su u inicijalnom govoru prezentovali glavne tačke vezane za ekonomski rast, razvojne projekte, investicioni ambijent i ostale elemente bitne za poslovanje na opštinskom nivou.
    Opština Tivat je prepoznata, od strane Američke privredne komore, kao ambijent povoljan za  ulaganja kako stranih, tako i domaćih investitora. Takođe je konstatovano da je urađeno dosta toga za pevazilaženje biznis barijera i razvoj malih i srednjih preduzeća. Potvrda toga su pozitivni komentari učesnika foruma na prezentaciju predsjednika Opštine Miodraga Kankaraša.
    Nakon prezentacija, predsjednici Opština su odgovarali na pitanja prisutnih. Na forumu je učestvovalo oko šezdeset predstavnika javnih institucija, privrednih subjekata u Crnoj Gori i članova Američke privredne komore.

    KABINET PREDSJEDNIKA

post slika