HUMANITARNI BAZAR 23. DECEMBRA

15 dec 2016

Već tradicionalni novogodišnji humanitarni bazar održaće se u petak 23. decembra na Trgu magnolija sa početkom u 10 časova. Bazar svake godine organizuje Opština Tivat, Crveni krst Tivat i Organizacija žena Tivta. Svi prihodi od ovogodišnjeg bazara biće usmjereni ka Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju i za liječenje dječaka Jovana iz Tivta.


“Humanitarni bazar organizujemo već osmu godinu za redom. Interesovanje je veliko, imamo prijavljen veliki broj učesnika koji će biti stacionirani na preko 30 štandova. Na štandovima će se naći suveniri, novogodišnji ukrasi, igračke, kolači, razne gastro đakonije, sportska oprema…sve ono što bi ste nekome mogli pokloniti, a biti sigurni da će i vaš novac otići u prave humane svrhe”, izjavila je ispred organizatora sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović, dodajući: “Pozivamo sve sugrađane da nam se priključe i doprinesu prazničnom duhu darivanja”.
Na bazaru će se nastaviti i praksa fotografisanja u humanitarne svrhe. Fotograf Miko Đuričić ponudiće uslugu profesionalnog fotografisanja kroz akciju “Click for help”. Djeca mogu očekivati praznična iznenađenja: djeda mraza, jelku i novogodišnje ukrašavanje. Oni koji novac žele direktno uplatiti, to mogu učiniti na žiro račun 550-15075-60 kod Societe General Montenegro banke. U slučaju lošeg vremena bazar će se održati u holu zgrade Opštine Tivat.
Istim povodom sa istim humanim ciljem održaće se Humanitarni koncert, i to u subotu 17. decembra sa početkom u 18:00 časova, u velikoj sali Centra za kulturu Tivat. Nastupiće mlađa i starija muzička sekcija Omladinskog kluba Tivat, “Mazzom u fugazzu” iz Budve, kantautor Mitar Zorić iz Kotora. 
Pozorišna predstava za djecu “Alisa i Pan” u izvođenju pozorišne grupe “Mali”, u režiji Damire Murić biće odigrana u utorak 20. decembra u velikoj sali Centra za kulturu sa početkom u 18:00 časova. Za scenografiju i kostime se pobrinula Melita CIko.
Ulaz za oba, gore pomenuta događaja je 0.5 eura za djecu i 1 euro za odrasle, a sva prikupljena sredstva idu u humanitarne svrhe. Organizatori su opštinski Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja i Omladinski klub Tivat.

viber image

post slika