PREDSJEDNICA OPŠTINE PREUZELA NAGRADU

12 dec 2016

Na svečanoj ceremoniji, danas održanoj u Podgorici, predstavnici Opštine Tivat preuzeli su nagradu za najbolju praksu u oblasti „Saradnja sa civilnim sektorom u ostvarivanju strateških ciljeva lokalne zajednice“, koju tradicionalnao dodjeljuje Zajednica opština Crne Gore. Nagrađen je projekat „RE asistent i medijator u nastavi“, a priznanje je preuzela predsjednica opštine Snežana Matijević.


“Projekat “RE asistent i medijator u nastavi” uspješan je upravo s toga što mu je prethodilo otkrivanje problema u praksi, što se sa dobrom idejom ušlo u realizaciju, što smo imali vrlo motivisane ljude uključene u projekat i što su sve involvirane institucije dale nesebičan doprinos. Zahvaljujem na priznanju i posebno naglašavam da Opština Tivat za cilj ima nastavag ovog i razvoj sličnih projekata koji će donijeti dobrobit cijeloj zajednici”, istakla je ovom prilikom predsjednica opštine Snežana Matijević.
Predstavljajući nagrađeni projekat, prisutnima se obratio i sekretar Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo Petar Vujović. “RE asistent i medijator u nastavi” prepoznat je kao veoma uspješna praksa, ne samo na nacionalnom već i na međunarodnom nivou, a kao primjer dobre prakse priznat je i od strane Savjeta Evrope i Evropske Unije.

Program „Najbolje prakse u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori devetu godinu za redom realizuje Zajednica opština Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, a uz podršku Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), Misija u Crnoj Gori. Priznanje najbolje prakse ove godine dodjeljeno je u 3 oblasti: Opštini Mojkovac u oblasti „Zaštita životne sredine u funkciji održivog razvoja lokalne zajednice“, Opštini Pljevlja u oblasti „funkcionisanje jedinica lokalnih samouprava u akcidentnim situacijama“ i Opštini Tivat u oblasti „saradnja sa civilnim sektorom u ostvarivanju strateških ciljeva lokalne zajednice“.

Sa preuzimanja nagrada. 2jpg

Sa preuzimanja nagrada. 1jpg

post slika