INTEGRACIJA CRNE GORE U NATO

27 feb 2015

U organizaciji Uprave za kadrove Crne Gore i vladinog Komunikacionog tima za NATO, u saradnji sa Opštinom Tivat, dana 26.02.2015. godine u multimedijalnoj sali Opštine Tivat, održan je seminar na temu ,,Integracija Crne Gore u NATO“. Predavač na obuci bio je pukovnik docent dr Mehmedin Tahirović uz angažovanje gosta predavača NJ.E. ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Kristinjana Poše. Prisutne je pozdravio predsjednik Opštine Tivat Ivan Novosel koji je istakao da je ova godina ključna za ulazak u alijansu kao i da pitanje ulaska u NATO i razvijanje odnosa s ovom oraganizacijom predstavlja važno pitanje za stabilnost i razvoj naše zemlje.
Cilj seminara je upoznavanje prisutnih sa pojmom i značajem NATO integracija, realizacijom strateškog cilja – uključenje Crne Gore u NATO, predstavljanje NATO-a kao sistema kolektivne bezbjednosti, kao i da se kroz dijalog približi način funkcionisanja NATO-a i da se razjasne sve nedoumice.

Seminaru su prisustvovali službenici Opštine Tivat, odbornici u lokalnom parlamentu kao i predstavnici javnih preduzeća i institucija na teritoriji opštine Tivat, ukupno 40 učesnika. 

 

Nato1

 

post slika