ETIČKA KOMISIJA OPŠTINE TIVAT U POSJETAMA INSTITUCIJAMA

26 feb 2015

Prema planu i programu aktivnosti za 2015. godinu, predstavnici Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike u opštini Tivat, počeli su sa obilaskom institucija čiji je osnivač opština Tivat, radi ostvarivanja bolje komunikacije sa zaposlenima u tim institucijama.
Nakon posjete Centru za kulturu u ponedeljak, , posjetili su Radio Tivat i DOO Vodovod.Za četvrtak je zakazana posjeta u Sportskoj dvorani Župa, a iduće nedelje zakazane su posjete DOO Komunalnom preduzeću , Turističkoj organizaciji i Opštini Tivat.

Cilj ovih aktivnosti je da se kontakt osobe, direktori i zaposleni, bolje upoznaju sa Etičkim kodeksom, sa obrascima za zaposlene koje su kadrovske službe tj. kontakt osobe ovih ustanova u obavezi da dostavljaju Komisiji, o tome koji su zakonski rokovi za to i koji su načini dostavljanja evidencije i izjave o potpisivanju Etičkog kodeksa. Tako bi Komisija mogla da evidentira osobe koje nisu postupile po Odluci usvojenoj u SO Tivat i koje su, samim nepotpisivanjem, povrijedile taj kodeks a obaveza Etičke komisije je da u tom slučaju obavjesti javni organ, organ upravljanja i SO Tivat.
Osim posjeta predsjednica Etičke komisije mr Darka Ognjanović sa članicama Komisije ,provjerila je sadržaj kutija za pritužbe ,primjedbe i pisma koje je ova Komisija postavila u svakoj instituciji na čije zaposlene se odnosi Etički kodeks.
Nakon obilaska svih institucija čiji je osnivač opština Tivat, Etička komisija će pripremiti Izvještaj koji, sa svim relevantnim podacima i statistikom, ove godine treba podnjeti Skupštini opštine.

 

post slika