INTERVJU PREDSJEDNIKA OPŠTINE TIVAT NA TEMU SARADNJE SA ZAVODOM ZA ZAPOŠLJAVANJE

07 jun 2013

Predsjednik Opštine Tivat Miodrag Kankaraš juče je dao intervju Radio Televiziji Crne Gore na temu saradnje sa Zavodom za zapošljavanje. Predsjednik je naglasio veliko zadovoljstvo dosadašnjim iskustvom iz predhodne tri-četiri godine, i izrazio želju da se u narednom periodu saradnja podigne na još viši nivo.


    Polja na kojima je saradnja najbolje ostvarena su stručno usavršavanje lica sa stečenim visokim obrazovanjem, u okviru koga je Opština izdvojila oko 140 000 eura u protekle tri godine a broj lica koje je odradilo svoj pripravnički staž iznosi oko 160.
    Predsjednik je naveo takodje dobru saradnju koju Opština ostvaruje sa Zavodom u oblasti javnih radova, poput čišćenja javnih površina, podmorja, planinarskih staza…U ovim projektima angažuje se i do dvadeset lica koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Tu je još i program prekvalifikacije teže zapošljivih lica,  za koji je  Opština obezbjedila prostorije, a koji se sprovodi preko ZOPT-a.
    Odgovarajući na pitanje o zapošljavanju lokalne radne snage u projektima stranih investitora, Predsjednik je odgovorio da je to uvijek bila intencija, i da se aktivno koriste mehanizmi da se taj broj poveća iz dana u dan.
    “U prvom talasu  nismo imali adekvatan odgovor na njihove potrebe,  ali se nadamo da će to u budućnosti biti drugačije. Mladi ljudi iz Tivta koji su završili fakultet, nisu izgubili očekivanje da će im se njihov grad revanširati za uloženi trud”, naveo je predsjednik Kankaraš.
     KABINET PREDSJEDNIKA

 

post slika