Izložba povodom Dana mladih

11 aug 2023

Opština Tivat obilježava Međunarodni dana mladih (12.avgust) organizujući izložbu fotografija na temu  “Društveni aktivizam i volonterizam mladih”. Izložba je danas postavljena u holu Opštine Tivat i fotografije će biti izložene do petka 18. avgusta. Odabranim fotografijama su prikazane aktivnosti mladih Tivta - članova Omladinskog tima, Đačkog parlamenta, Unije srednjoškolaca, omladine angažovane u okviru Crvenog krsta Tivat, opštinske Službe zaštite i spašavanja, dobrovoljnih vatrogasnih društava i nevladinih organizacija koje se bave pitanjima mladih.

“Aktivno uključivanje mladih u život lokalne zajednice značajno je ne samo za njihovo zdravo odrastanje već i za uspješnije i kvalitetnije funkcionisanje društva u cjelini. Volontiranje kao oblik građanskog aktivizma ističe ono najbolje u čovjeku, mjenja svjest ljudi, poboljšava kvalitet života, razvija toleranciju” – istakla je sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević.

Dan mladih je međunarodni godišnji događaj, koji su 2000. godine ustanovile Ujedinjene nacije, sa ciljem ukazivanja na probleme mladih, ali i na brojna pitanja iz oblasti kulture i prava koja se tiču mladih ljudi širom svijeta.

post slika

Galerija