KAMPANJA „ZAUSTAVIMO NASILJE“ U TIVTU

15 maj 2017

U okviru kampanje UNICEF-a i Vlade Crne Gore „Zaustavimo nasilje“, uz podršku EU i Telenor fondacije, u srijedu 17. maja u 13.30 sati, biće organizovan javni razgovor na temu odnosa roditelja i djece u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat.
Tim povodom će građani Tivta imati priliku da sa stručnjacima iz Udruženja psihologa, kao i predsjednicom Opštine Tivat Snežanom Matijević, te šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžaminom Perksom i koordinatorkom SOS Roditeljske linije NVO “Roditelji” Lepom Žunjić razgovaraju o odnosima u porodici i dobrim praksama roditeljstva. Moderator javnog razgovora ispred Opštine Tivat biće Darka Ognjanović, sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja.

Kampanji su se do sada u drugim opštinama pridružile mnogobrojne poznate ličnosti poput glumice Dubravke Drakić, muzičara Nikole Radunovića i Slobodana Kovačevića, reditelja Petra Pejakovića i drugih, a u Tivtu će se na javnom razgovoru u ulozi prijatelja kampanje pojaviti ambasador dobre volje UNICEF-a Crne Gore Antonije Pušić, alias Rambo Amadeus.
U holu opštine Tivat će, tom prilikom, biti otvorena izložba Muzej porodičnih sjećanja. Radi se o jedinstvenoj izložbenoj postavci koja dijeli porodična sjećanja sa građanima širom Crne Gore u želji da svaka porodica bude mjesto s više podrške, ljubavi i poštovanja za svakog njenog člana. Postavka će biti otvorena od 17. do 26. maja.
Kampanja „Zaustavimo nasilje“ zasniva se na nacionalno reprezentativnom istraživanju UNICEF-a iz decembra 2016. koje pokazuje da je generalno visoka tolerancija društva prema nasilju. Između ostalog, većina građana (77%) smatra da roditelji ne treba da dozvole djetetu da preispituje njihove odluke. Cilj kampanje je podizanje svijesti da nenasilno vaspitavanje djeteta ni približno ne znači podsticanje popustljivog roditeljstva.

 

post slika