KANCELARIJA ZA PREVENCIJU BOGATIJA ZA 18 VRŠNJAČKIH EDUKATORA

13 nov 2015

Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i pitanja mladih opštine Tivat i ove godine organizovala je trodnevnu obuku za Vršnjačke edukatore IV generacije. Nakon selekcije ,obiku su pohađali osamnaest učenika iz SMŠ Mladost i OŠ Drago Milović.Obuku su vodili pedagogica Snežana Kršikapa, profesorica sociologije Tanja Perović i koordinatorka Kancelarije mr Darka Ognjanović kao i Vršnjački edukatori prethodnih generacija Milica Šćepanović, Lejla Šabić i Đurđina Lopičić.
Vršnjačka edukacija je proces podučavanja vršnjaka organizovana od strane obrazovanih i obučenih mladih ljudi, koji imaju znanja i vještine a motivisani su da svoja znanja podijele i prenesu omladini istog uzrasta. Od ove godine broj od 40-ak vršnjačkih eduktora uvećan je za 18 tako da je ovo do sada najbrojnija obuka sa ovom temom.
Sertifikate nakon tri dana obuke dobili su: Mijanović Jelena, Marija Dević, Ivana Dosković, Lazarević Nikoleta, Konotar Jovana , Anja Andrić, Maša Bogdanović, Ana Ašanin, Dragana Đukanović, Mina Stanišić, Ksenija Mijanović, Tara Krgušić, Aleksa Peković, Marija Gradašević, Nina Kurbanović, Polina Čečina, Luka Kovačević i Tatjana Kusovac.