KOMEMORATIVNA SJEDNICA POVODOM SMRTI BIVŠEG PREDSJEDNIKA OPŠTINE: TIVAT ĆE PAMTITI ZORANA RADOVIĆA

02 okt 2019

Komemorativna sjednica povodom smrti bivšeg predsjednika Opštine Tivat, Zorana Radovića, održana je multimedijalnoj sali Opštine Tivat.

Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine opštine Ivan Novosel, a nakonminuta ćutnje komemorativni govor održao je predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac.

„Nije više sa nama naš Zoran Radović, uvaženi kolega, saradnik, prijatelj, čovjek koga će Tivat pamtiti. Opština Tivat i ja lično, svi zaposleni, sa tugom se danas opraštamo od njega“, rekao je predsjednik Kusovac.

Zoran Radović je rođen u Kotoru, 24. 4. 1954. godine od oca Mirka i majke Nevenke, rođene Marković. Završio je fakultet Narodne odbrane u Beogradu. Bio je istaknuti društveni radnik koji je težio stalnom ličnom i profesionalnom usavršavanju, sa druge strane istovremeno pažljiv suprug Ljiljani i posvećen otac kćerkama Sunčici i Maji. 

Zoran je radio kao sekretar Sekretarijata i član Izvršnog odbora, predsjednik SSRN, predsjednik i potpredsjednik tivatske opštine, direktor nekadašnje savezne javne ustanove „Jugoregistar“.

Magistrirao je političke nauke, bio je dugogodišnji potpredsjednik Svjetske vazduhoplovne federacije, predsjednik Vazduhoplovnog saveza Srbije i Crne Gore, i predsjednik Vazduhoplovnog saveza Crne Gore, dobitnik Zlatne plakete koju mu je dodijelila tadašnja Vojska Srbije i Crne Gore. Više godina je bio angažovan u Savjetu Evrope u Strazburu.

Zoran je u tri navrata bio predsjednik Opštine Tivat, i to, od 1991 – 1992; od 1994 – 1996. i 2002. U lokalnoj upravi ostavio je dubok profesionalni trag, pečat odgovornog i posvećenog predsjednika, i, što je još važnije, ostaje upamćen kao dobar čovjek i prijatelj.

„Bio je pilot, istaknuti i aktivni član Aero kluba Boka. Kao čovjek koji je volio nebo, posjedovao je onu širinu i strpljenje svojstvenu ljudima koji se ne plaše nebeskih visina, ljudima čije razumijevanje je bezgranično, kakve su i same nebeske visine. 

Rano je njegova duša pohrlila ka tim visinama, u kojima će sigurno naći zasluženo mjesto.

Počivaj u miru, Zorane, i neka te anđeli čuvaju“, rekao je predsjednik.

Sahrana Zorana Radovića biće obavljena u 17 časova na Gradskom groblju Brdišta.

Komemorativni skup