KONSULTATIVNI SASTANAK UNDP-a I OPŠTINE TIVAT

04 okt 2019

U kancelariji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, danas, 03.10. održan je sastanak sa Paul Van Hoof-om angažovanim stručnim konsultantom, od strane UNDP-a, sa bogatim iskustvom u sprovođenju evaluacija i razvojnih politika u Regionu. Ispred Opštine Tivat sastanku su prisustvovale članice ReLOaD Komisije mr Dubravka Nikčević i Biljana Krivokapić, sekretarka ReLOaD Komisije Ivana Petković.

S obzirom da je Opština Tivat jedna od pet partnerskih opština na projektu “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD)” koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), izabrana je za evaluaciju odnosno ocjenu rezultata projekta ReLOaD-a u Crnoj Gori. Predstavnici lokalne uprave su iznijeli svoje stavove povodom implementacije projekta, koliko je LOD metodologija doprinijela načinu raspodjele sredstava za projekte nevladinih organizacija na lokalnom nivou, te naveli da je sam projekat ReLOaD bio od značaja za jačanje karovskih kapaciteta nevladinog sektora.

Zaključujići da je navedeni projekat doprinio unapređenju postupka raspodjele sredstava za projekte nevladinih organizacija, neophodno je nastaviti sa organizovanjem obuka kao i samog mentorskog rada konsultanata sa nevladinim sektorom, što je i prihvaćeno od strane predstavnika Opštine

U sklopu posjete lokalnoj upravi, organizovan je sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija kojima su odobrena sredstva kroz ReLOaD projekat.

UNDP1

post slika