“Korpa zdravlja” za korisnike programa Pomoć u kući

19 apr 2023

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Tivat u saradnji sa JZU Dom zdravlja Tivat i OO Crvenog krsta Tivat tradiconalno obilježava “April mjesec zdravlja”.

Nakon dvogodišnje pauze, usljed epidemije “COVID-19”, svi korisnici usluge “Pomoć u kući” imali su priliku da budu dio aktivnosti simboličnog naziva - “KORPA ZDRAVLJA”.

Korpe zdravlja, odnosno korpe sa voćem, medom i crnom čokoladom uručene su korisnicima od strane Sekretarijata za društvene djelatnosti, volontera Crvenog krsta i geronto-domaćica.

Aktivnosti se pridružio i tim Doma Zdravlja, dr. Lidija Isailović i medicinska sestra Kristina Petrović, koje su posjetile korisnike i obavile opšte preglede, kao i mjerenje šećera u krvi i pritiska.

Opština Tivat kontinuirano radi na unaprjeđenju socijalne odgovornosti kroz integrativni pristup i podsticanje socijalne inkluzije starijih lica te stvaranju ambijenta i sistema socijalne zaštite koji omogućava produktivno, pozitivno i dostojanstveno starenje. “KORPA ZDRAVLJA” dio je aktivnosti usmjerenih na podršku, očuvanje i unaprjeđenje položaja naših starijih sugrađana.

post slika

Galerija