Marković na prijemu u Skupštini Grada Novog Sada

26 mar 2024

Tokom boravka u Novom Sadu, susreti sa direktorom Kulturnog centra Novog Sada i Udruženjem preduzetnica Vojvodine

Predsjednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković susreo se juče /ponedjeljak, 25. mart/ sa predsjednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović. Čelni ljudi dva gradska parlamenta razgovorali su o mogućim vidovima saradnje ali i o uspjehu manifestacije “Dani Tivta u Novom Sadu”.

“Ova manifestacija predstavlja važnu kariku u jačanju veza na polju kulture, privrede, turizma, a razgovori koji su vođeni ovih dana sa gostima iz Tivta nisu samo prilika za razmjenu iskustava, već i za jačanje međuljudskih veza dva grada”, poručila je predsjednica novosadske Skupštine.

Predsjednik Skupštine Opštine Tivat istakao je zadovoljstvo zbog održavanja pomenute manifestacije, rekavši da su ovakvi događaji potvrda izgradnje trajnih prijateljstava i partnerstva dva grada. Sastanku u Skupštini Grada Novog Sada prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović, te direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević

Marković je iskoristio posjetu prijestonici Vojvodine, da se susretne sa direktorom Kulturnog centra Novog Sada Bojanom Panaotovićem, sa kojim je razgovarao na temu značaja razmjene iskustava i ostvarivanja saradnje u oblasti kulture, ali i o uticaju društvenih mreža na popularizaciju kulturnih dešavanja.

U društvu generalne konzulke Crne Gore u Srbiji Nevenke Ćirović, Marković se susreo sa predstavnicama Udruženja preduzetnica Vojvodine, članom Gradskog vijeća za privredu Novog Sada Miloradom Radojevićem i direktorom tamošnje Turističke organizacije Branislavom Kneževićem. Na stolu su se našle teme u vezi sa izazovima ženskog preduzetništva i načinima njihovog osnaživanja.

Proteklog vikenda u Novom Sadu je održana manifestacija “Dani Tivta u Novom Sadu”, tokom koje je Tivat Novosađanima predstavio svoje kulturne, turističke i uopšte privredne potencijale. “Dani Novog Sada u Tivtu” najavljeni su za septembar ove godine.

post slika

Galerija