Medjunaroda konferencija o energetskoj politici EU u Briselu

07 feb 2013

Na poziv i o trošku Generalnog Direktorijata Komisije EU za Proširenje, savjetnik predsjednika i Energetski menadžer Opštine Tivat, Petar Vujović, ove nedelje boravi u Briselu i učestvuje na medjunarodnoj konferenciji o energetskoj politici EU. Učesnici konferencije su predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti zemalja Zapadnog Balkana. Pored predstavnika šest crnogorskih opština (Tivta, Bara, Podgorice, Plava, Berana i Danilovgrada), učešće na koferenciji uzeli su i predstavnici opština i gradova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Kosova

Energetski menadžer naše opštine će na konferenciji govoriti o tome šta je u Tivtu uradjeno u cilju  smanjenja potrošnje energije, energetske efikasnost i razvoja obnovljivih izvora energije, kao i kakvi su planovi u narednom periodu kada je u pitanju EE.
U sklopu konferencije planirane su posjete institucijama EU, kao i susreti sa vodećim predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti . Svrha konferencije je da se na primjerima dobre prakse učesnicima približi politika,strategija i pravne tekovine EU u energetskom sektoru kao i na polju obnovljivih izvora energije, sa ciljem da se ojačaju njihovi kapaciteti u energetskom menadžmentu  "Ovo je prava prilika za upoznavanje sa direktivama EU, razmjenu iskustava i nova saznanja kada je u pitanju energetska efikasnost, imajući u vidu da je u toku izrada energetskih planova i programa unapredjenja EE za opštinu Tivat ", istakao je Vujović.
KABINET PREDSJEDNIKA

 

post slika