METODOLOGIJA ZA PRIPREMU, IMPLEMENTACIJU I EVALUACIJU STRATEŠKIH PLANOVA RAZVOJA OPŠTINA

19 mar 2014

U hotelu "Maestral" u Budvi u periodu od 16.03.2014. - 18.03.2014. godine održan je trodnevni trening na temu Metodologija za pripremu, implementaciju i evaluaciju Strateških planova razvoja opština. U ime radne grupe za monitoring Strateškog plana Opštine Tivat, treningu su prisustvovali Kristina Petrović, Zvonimir Dubravčić i Vesna Đukić.
Trening je organizovan u okviru projekta  "Nova uloga organzacija civilnog društva u implementaciji i monitoringu javnih politika na lokalnom nivou", koji finansira Evropska unija, a sprovode ga Institut za strateške studije i projekcije (ISSP), Centar za evropsko obrazovanje (CEO) iz Podgorice kao i Centar za evropsko obrazovanje i istraživanje (CASE) iz Varšave. S obzirom na Zakonsku obavezu o monitoringu i evaluaciji Strateških planova razvoja opština, cilj treninga bilo je uspostavljanje i upoznavanje učesnika sa načinom izvještavanja i indikatorima ostvarenih aktivnosti za protekli vremenski period. Kada se planirane aktivnosti i ciljevi ne sprovode, izvještaj objašnjava zašto i predlaže korektivne mjere koje ukazuju kako će se realizacija razvijati i da li bi Strategija trebala biti izmijenjena ili dopunjena. Učesnici su imali priliku upoznati se sa načinom popunjavanja izvještajnih tabela gdje su svojim aktivnim učešćem i izlaganjem radova dali veliki doprinos u uspješnoj realizaciji treninga.  
Nakon završetka treninga priređena je i svečana dodjela diploma, gdje je dr. Nina Vujošević pomoćnica ministra ekonomije, uručila diplome i izrazila zadovoljstvo na izuzetno dobroj organizaciji treninga i načinom na koji su učesnici realizovali svoje izvještajne tabele.

KABINET PREDSJEDNIKA

post slika