Ministar saobraćaja i pomorstva u posjeti Tivtu

17 jan 2024

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović obišao je danas nedavno nastavljene radove na izgradnji bulevara Tivat-Jaz. Bulevar će biti dug 16 km. Vrijednost ovog projekta je 54 miliona eura, a sredstva su obezbijeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

“Radovi bi trebalo da budu završeni za dvije godine nakon čega ćemo na ovoj dionici puta značajno unaprijediti protočnost i bezbjednost saobraćaja”, rekao je Radulović. Investitor radova su Uprava za saobraćaj i „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”.

“Nastavkom izgradnje bulevara kroz Tivat i obilaznice oko Budve, imaćamo put koji će značajno smanjiti gužve u saobraćaju a koje su naročito bile izražene u ljetnjim mjesecima i čime će se poboljšati povezanost Aerodroma Tivat sa primorskim gradovima”, poručio je Radulović.

Projektom rekonstrukcije je predviđena izgradnja saobraćajnice sa po dvije saobraćajne trake i razdjelnim ostrvom širine dva metra. Na trasi je planirano da bude izgrađeno 12 kružnih tokova i pet trokrakih raskrsnica na mjestima ukrštanja sa lokalnim saobraćajnicama.

Nakon obilaska radova na izgradnji bulevara Tivat-Jaz ministar Radulović razgovarao je sa predsjednikom opštine Tivat Željkom Komnenovićem u vezi sa infrastrukturnim projektima koji su planirani na terioriji Tivta. Sasatanku su prisustvovali direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanovć, direktor Direktorata za državne puteve Miroslav Mašić, predsjednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković, potpredsjednik opštine Jovan Brinić, direktor opštinske Direkcije za investicije Vlado Brguljan i sekretar za inspekcijski i komunalni nadzor Krsto Pejović.

post slika

Galerija