Dan borbe protiv duvanskog dima – Zaveslaj punim plućima

06 jun 2024

Opština Tivat – Sekretarijat za društvene djelatnosti u saradnji sa Kajak klubom Tivat u subotu 8. juna obilježava Međunarodni dan borbe protiv duvanskog dima. Aktivnost pod sloganom "Zaveslajmo punim plućima" održaće se na doku kod ponte Seljanovo  odakle će djeca, mladi i svi zainteresovani posjetioci u periodu od 9 – 12h imati obezbjeđenu vožnju kajakom, uz asistenciju instruktora.

Međunarodni dan borbe protiv duvanskog dima obiježava se svake godine, posljednjeg dana maja, kako bi se uticalo na jačanje svijesti ljudi o štetnosti pušenja i svim opasnostima upotrebe duvana.  Datum je uspostavila Svjetska zdravstvena organizacija 1987. godine. Zbog loših vremenskih prilika, događaj u Tivtu, prvobitno planiran za 1. jun, odložen je za sedam dana kasnije.

“Prevencija pušenja je od vitalnog značaja za stvaranje generacija koje su svjesne štetnosti duvana i koje se opredjeljuju za zdrav životni stil. Edukacije o štetnim efektima duvanskog dima, kampanje s ciljem ohrabrivanja mladih da ostanu nepušači, mogu pružiti snažnu podršku ovom cilju” – poručuju iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i pozivaju građane da se pridruže akciji.

post slika