NAJAVA – OKRUGLI STO „ODRŽIVO UPRAVLJANJE ZELENIM OTPADOM IZ POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE“

23 maj 2018

Okrugli sto na temu “Održivo upravljanje zelenim otpadom iz poljoprivredne proizvodnje” biće održan u četvrtak 24. maja, u multimedijalnoj sali Opštine Tivat sa početkom u 11:30. Događaj organizuju NVO Eko Centar DELFIN, Maslinarsko društvo “Boka” i Udruženje privatnih vlasnika šuma i poljoprivrednika Herceg Novog u saradnji sa opštinama Tivat, Kotor i Herceg Novi, u okviru projekta “Aktivna Agro Javnost”.

Prisutne će ispred Opštine Tivat pozdraviti sekretar Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetnišvo Petar Vujović.

Projekat “Aktivna Agro Javnost” realizuje se u okviru programa  podrške Evropske Unije - Održiva poljoprivreda za održivi Balkan: „Jačanje kapaciteta NVO u zagovaranja i razvoju politika na zapadnom Balkanu, koji realizuju ORCA (Srbija) i konzorcijum partnera: AKTIV (Kosovo), FLOROZON (Makedonija), CZIP (Montenegro) i IEP (Albania).

Tokom okruglog stola, biće riječi o ostvarenim rezultatima i budućim aktivnostima na unaprijeđenju održivog upravljanja zelenim otpadom iz poljoprivredne proizvodnje i saradnje lokalne uprave, NVO i poljoprivrednih proizvodjača. Prisutnima će biti predstavljena Platforma o budućoj sradnji, ali i distribuirane korisne brošure i priručnici.