Nova akcija dezinfikovanja grada, 4 ekipe na terenu

25 mar 2020

Akcija dezinfekcije grada sredstvima na bazi hlora nastavljena je danas tretiranjem trgova i ulaza na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, u mjesnim centrima Radovići, Gošići i Krašići, te od Gradiošnice ka magistralnom putu.

Na terenu su četiri ekipe Službe zaštite i spašavanja i Komunalnog doo Tivat, u pratnji Komunalne policije i inspekcije. Paralelno se radi i dezinfekcija kontejnera za odlaganje smeća.

Prema riječima zamjenika predsjednika Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Zorana Barbića, nabavljeno je dovoljno sredstava za tretiranje grada dezinfekcionim sredstvima na bazi hlora.

“Idemo od kuće do kuće, od ulaza do ulaza, i molimo građane za razumijevanje, kako bismo što više doprinijeli svi da se epidemija suzbije”, rekao je Barbić.

Prethodno je tretirana šira gradska zona, unutrašnja dvorišta zgrada i ulazi.

Firme “Saniteko” i “Montenegro plus” iz Podgorce donirale su tivatskom Komunalnom preduzeću 500 litara hlora za dezinfekciju ulica i javnih površina u gradu, saopštio je direktor Komunalno doo Tivat, Vlado Đukić.

Inače, radnici Komunalnog su danas sredstvima za dezinfekciju tretirali mali park na Trgu Dara Petkovića, a dan ranije obavljeno je pranje i dezinfekcija prostora kod hotela i marketa Franca, kao i kontejnerskih mjesta na Župi.

post slika

Galerija