Pomoć za 43 porodice

25 mar 2020

Pomoć u osnovnim životnim namirnicama, sredstvima za ličnu higijenu i dezinfekciju za najmanje 43 porodice iz kategorije socijalno najugroženijih biće uručene u predstojećem periodu, odlučeno je na današnjem sastanku predsjednika Opšine Tivat dr Siniše Kusovca i sekretarke za mlade, sport i socijalna pitanja mr Darke Ognjanović sa direktoricom Centra za socijalni rad Opštine Tivat Svetlanom Mamulom i sekretarom OO Crveni krst Duškom Božovićem.

“Moramo voditi brigu o svim građanima Tivta. Ta briga mora biti izraženija kada je riječ o kategoriji stanovništva prema kojima moramo biti senzitivniji i pružiti im zaštitu u teškim trenucima koji su nas zadesili”, saopštio je predsjednik Kusovac.

Odluka je donešena na nivou Tima za socijalnu i dječiju zaštitu, koji je predsjednik Kusovac formirao prošle godine, a zbog novonastale situacije i formiranja jedinstvene baze podataka u vezi sa najugroženijim i najranjivijim kategorijama stanovništva opštine Tivat.

Tim je i formiran sa namjerom da prepozna one kojima sistem socijalne zaštite nije pomogao a koji žive na teritoriji Opštine Tivat.

post slika