Podijeljeni paketi sa sredstvima za dezinfekciju, maske i rukavice u naselju 7.jul

24 mar 2020

Delegacija Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, na čelu sa predsjednikom, dr Sinišom Kusovcem i zamjenikom Zoranom Barbićem, obišla je naselje 7.jul i razgovarala sa stanovnicima o epidemiološkoj situaciji u Tivtu.

Tom prilikom žiteljima naselja je uručeno 100 litara dezinfekcijskih i sredstava za higijenu, maske, rukavice i sanitarni materijal.

Predsjednik Kusovac rekao je da je to prvi vid pomoći stanovnicima ovog naselja i da će Opština obezbijediti dodatne količine higijenskih i dezinfekcijskih sredstava.

„Biće urađena i tretiranje naselja hemijskim preparatima na bazi hlora, čim vremenski uslovi dozvole jer su nabavljene dovoljne količine za takvu akciju. Već je urađeno tretiranje na gotovo čitavoj teritoriji opštine i nastavićemo sa takvim akcijama“, naglasio je predsjednik.

Naselje 7.jul čine stanovnici RE populacije. Programom socijalnog stanovanja 2017 – 2020, koji je na predlog Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja usvojila Opština Tivat, planirano je učešće Opštine u izgradnji socijalnih stanova, pored ostalog, i za stanovnika ovog naselja.

post slika

Galerija