Obavještenje – D.O.O. KOMUNALNO TIVAT

06 dec 2019

Sinoć oko 22 h primili smo poziv policije, da je na šetalištu Pine djevojčica doživjela blaži strujni udar kao poslijedica igranja sa novogodišnjom svijetlećom dekoracijom. Ekipe su momentalno izašle na teren gdje su zatekli roditelje koji svojoj dijeci pomažu prilikom penjanja na vrh svijetlećih dekorativnih kugli kako bi ih fotografisali, a ne vodeći računa na to da njihovo dijete stoji ili sijedi na elementima pod visokim naponom.

Naša dosadašnja iskustva govore da veliki broj roditelja dozvoljava dijeci da se bez nadzora igraju sa svijetlećim elementima i instalacijama koji su pod visokim naponom.

Osim toga djeca lome i kidaju lampice na ukrasima i samim tim ostavljaju ogoljene električne instalacije, što je bilo uzrok sinoćnjeg strujnog udara.

Naše kolege, koje su sinoć dežurale na terenu su isključili ukrasne elemente sa strujne mreže, kako bi izbjegli još eventualnih problema i sanirali nastala oštećenja.

Danas će na ukrasima biti postavljeni znakovi upozorenja koji podsjećaju da su elementi pod visokim naponom i pozivaju na dodatnu opreznost.

Koristimo ovu priliku da apelujemo na roditelje da su svi svijetleći ukrasni elementi pod VISOKIM NAPONOM i da služe isključivo kao dekoracija, a nikako kao predmet za igru.

post slika

Galerija