Obavještenje, otvaranje planinarske staze Plavi horizonti – Bigovo

07 okt 2014

U nedelju 12.10.2014. godine planirano je svečano otvaranje planinarske staze Plavi horizonti-Bigovo-Plavi horizonti. Planinarsku stazu Plavi horizonti-Bigovo-Plavi horizonti, u dužini od 9 km uredili je PK „Subra” iz Herceg Novog PK „Vjeverice” iz Kotora, što podrazumjeva čišćenje, markiranje, izradu plana i postavljanje signalizacije, a finansijska sredstva za izvođenje navedenih radove izdvojile su Opština Tivat i Opština Kotor.

 

Otvaranje staze će se ozvaničiti pješačkom turom svih zaintresovanih koji se prijave u Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Trg Magnolija lično ili na mejl urban-tivat@t-com.me ili na tel. 032/661 331 do 10.10.2014. godine. Polazak je sa plaže Plavi horizonti u 08:45 časova.

Opština Tivat imenovana je od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore za koordinatora tima za realizaciju planinarskih staza na teritoriji poluostrva Luštica, koje bi se nakon potrebnih radova stavile u funkciju turističkih i rekreativnih, ali i u edukativne svrhe, s obzirom na istorijsku važnost ovog područja. Navedeni projekat planinarskih staza na poluostrvu Luštica pokrenut je na inicijativu kompanije „Luštica Development“ A.D. koja je obezbjedila sendviče i osvježenje za učesnike navedene pješačke ture.

Pridružite nam se u pješačenju planinarskom stazom Plavi horizonti-Bigovo!!!

post slika