Obezbijeđeno uredno vodosnabdijevanje

08 maj 2020

Opština Tivat je preduzela sve neophodne aktivnosti u dijelu pripreme predstojeće turističke sezone, zajedno sa JP Vodovod i kanalizacije doo Tivat, kako bi svi djelovi grada imali adekvatno vodosnabdijevanje, bez sezonskih poteškoća, saopštio je predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac, na redovonom godišnjem sastanku sa predstavnicima javnih preduzeća Regionalni vodovod Crne Gore (RV) i Vodovod i kanalizacija DOO Tivat (ViK).

Jedna od tema sastanka je bila izgradnja i rekonstrukcija sistema vodosnabdijevanja opštine Tivat za šta je Regionalni vodovod pripremio značajan sistem u tehničko–tehnološkom smislu kako bi predstojeća turistička sezona u Tivtu protekla uz dovoljne količine vode visokog kvaliteta.

Razgovarano je i na temu tekućih projekata koji su u fazi realizacije na teritoriji opštine Tivat, za šta je Vlada Crne Gore obezbijedila nastavak radova na izgradnji dva rezervoara u Gradišnici. Investicija vrijedna 380.000,00 eura obezbijediće značajno poboljšano vodosnabdijevanja ovog dijela opštine. U cilju puštanja sistema u funkciju, Regionalni vodovod je spreman da isporuči i dodatne količine vode opštini Tivat.

Direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić je izrazio zahvalnost Opštini Tivat na podršci i saradnji, jer su sve pripreme za početak građevinskih radova bile uspješno i brzo realizovane. „Očekujemo u narednim danima početak građevinskih radova na spajanju Opštine Herceg Novi na sistem snabdijevanja RV, postavljanjem novog vodovodnog cjevovoda u dužini od 3.2 km, koji će biti finansiran iz kredita ERBD, a za koji je Regionalni vodovod dobio podršku Vlade CG kroz državne garancije i odobrenja realizacije ovog razvojnog projekta“, rekao je Jevrić

Finalizacijom i ovog razvojnog projekta završava se spajanje svih opština primorja na sistem vodosnabdijevanja RV.

„Na ovaj način će se i opština Tivat uvezati sa opštinom Herceg Novi u dijelu radova koji se trenutno izvode na loakciji Seljanovo u dužini od još preostalih 110 m dužine. Radove izvodi

kompanija Indel inžinjering i cilj je završiti sve radove na dijelu tivatske opštine prije zvaničnog početka turističke sezone u Tivtu“, naveo je predsjednik Kusovac.

Sastanku su prisustvovali i glavna administratorka Marija Sijerković, sekretar za investicije, održivi razvoj i uređemke prostora Marko Petričević i direktor ViK Tivat Alen Krivokapić, te Aleksandar Cerović, saradnik direktora Regionalnog vodovoda.