OBILJEŽEN DAN POZORIŠTA ZA DJECU I MLADE

20 mar 2019

Povodom Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade, u maloj sali Centra za kulturu - DTV”Partizan” , danas je održana predstava sa lutkom Ljutkom “Dječja prava i zabava”, u izvođenju Dječjeg pozorišta “Stanković” iz Nikšića ( Šanta Panta). Predstava je imala dva izvođenja, a realizovana je u organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat, uz tehničku podršku Centra za kulturu Tivat.

U ime organizatora, na početku izvodjenja predstava, djeci su se obratile sekretarka Sekretarijata za  kulturu i društvene djelatnosti, mr Dubravka Nikčević kao i samostalna savjetnica za obrazovanje Kristina Petrović .

”Draga djeco i uvaženi vaspitači i nastavnici, danas slavimo 20. mart – Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade kojeg medjunarodna asocojacija pozorišta za djecu i mlade obilježava od 2001. godine.Želimo da vam i na ovaj način učinimo pozorište  dostupnim, da od malih nogu osjetite čari pozorišta i u njemu uživate. Zahvaljejem se Centru za kulturu Tivat što nam je omogućio da predstave budu izvedene u ovom prostoru. Uživajte uz predstavu “Dječja prava i zabava “ i Šantu Pantu” – rekla je mr Dubravka Nikčević pozdravljajući najmladju publiku.

Manifestaciji je pristustvovalo blizu 300 djece iz vrtića “Bambi “ iz Tivta, Donje Lastve i Radovića i učenici prvog razreda OŠ”Drago Milović”  i OŠ”Branko Brinić”.Tom prilikom vrtićima i školama su  uručeni i CD-ovi sa pjesmama za djecu u izdanju Dječjeg pozorišta “Stanković.

dan pozorista3

dan pozorista2

post slika