OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN ČIŠĆENJA OBALA

23 sep 2019

Zaposleni Opštine Tivat i hotela Regent obilježili su Međunarodni dan čišćenja obala uklanjanjem otpada na potesu od plažnog bara “Verige” do crkve “Gospa od Anđela”.

“U sklopu akcije uklonjeno je ukupno 20 velikih vreća otpada od čega je sakupljeno plastičnog i staklenog otpada u 10 kesa dok je drugu polovinu činio zeleni otpad ukomponovan sa raznolikom plastičnom ambalažom. Ukupno dvadesetak ljudi, odnosno zaposlenih hotela Regent, volontera i zaposlenih  Opštine Tivat su učestvovali u obilježavanju ovog dana dok je asistencija pružilo Komunalnog doo”, izjavila je Žana Zeković, direktorica ljudskih resursa hotela Regent te izrazila zahvalnost svim učesnicima akcije.

Akcija je inicirana od strane menadžmenta hotela Regent i realizovana u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Opštine Tivat i preduzećem “Komunalno” do.o. Tivat te ista uključena na listu aktivnosti NVO “Zero Waste Montenegro” koja ovu međunarodnu ekološku inicijativu u Crnoj Gori organizuje već treću godinu za redom sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori i EU Info centrom.

Pomenuta inicijativa organizovana je sa ciljem obilježavanja svjetskog dana posvećenog čišćenju obala “International Caostal Clean Up Day” koja je započela prije 30 godina, uključuje 100 zemalja i skoro milione volontera.

Medjunarodni dan ciscenja obala   2

Medjunarodni dan ciscenja obala   1

post slika