PREDSJEDNIK PRIMIO PETNJIČKE MALIŠANE KOJI BORAVE U TIVTU U AKCIJI “DA I JA VIDIM MORE”

23 sep 2019

Predsjednik opštine Tivat, dr Siniša Kusovac, sa saradnicima iz Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, upriličio je prijem za članove NVU “Djeca Tivta” i njihove goste, četiri učenika (trećeg i petog razreda) iz sela Ponor, područnog odjeljenja škole “Mahmut Adrović” (opština Petnjica), koji će sa direktorom Rifatom Ramčilovićem i učiteljima Denisom Rastoderom i Mirhadom Adrovićem do nedjelje boraviti u našem gradu, a u okviru akcije “Da i ja vidim more”.

Predsjednik Kusovac je zahvalio nevladinom udruženju “Djeca Tivta” jer već dugi niz godina organizuju kvalitetne manifestacije i svečanosti za djecu i poručio djeci da što bolje upoznaju svoju zemlju.

“Onoliko koliko vidite kroz život, koliko putujete, a najprije u svojoj zemlji, to je vaše bogatstvo! Znanje koje stičete kroz život niko vam ne može oduzeti“, poručio je predsjednik malim gostima iz Petnjice.

Prisutnima se obratio i direktor osnovne škole “Mahmut Adrović”, Rifat Ramčilović, koji se zahvalio na podršci koju Opština pruža kad su ovakve i slične manifestacije u pitanju, te što je u organizaciju NVU “Djeca Tivta” pružena mogućnost djeci iz Petnjice da posjete Tivat.

Uz zahvlanost što grad ima razumijevanje za njihove aktivnosti, predsjednica NVU “Djeca Tivta”, Slavica Vulanović, istakla je da je navedena akcija  NVU “Djeca Tivta” nastala kao dopuna projekta “Malim školama u pohode” u okviru kojeg ovo udruženje već dvije decenije širom države obilazi male škole koje imaju jednog do četiri učenika.

Cilj akcije je da djeca iz seoskih područja dobiju priliku da dođu na primorje i upoznaju naš grad u okviru trodnevnog boravka, a podršku za njenu realizaciju pružili su Opština Tivat-Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti, Hotel “Kamelija”, škola “Knightsbridge Schools International Montenegro”, AMD “Pionir” Tivat, “UNA doo” , restoran-picerija “ Big ben” , poslastičarnica “Minjon”.

Posjeta iz Petnjice2

post slika