OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN LJUDSKIH PRAVA

12 dec 2016

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, koji se obilježava 10. decembra, u Omladinskom klubu Tivat, organizovane su dvije aktivnosti: radionica na temu "Ugrožena ljudska prava" i prezentacija "Ustajmo protiv mržnje". Aktivnosti su realizovale vršnjačke edukatorke u saradnji sa koordinatorkom kluba, Ivom Čelanović. Realizacija je podržana i od strane Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja, kojeg je predstavljao Dejan Krunić.

U prvoj radionici, vršnjačke edukatorke Ana Ašanin i Dragana Đukanović, su kroz niz diskusija, animacija i igrica upoznale članove i volontere Omladinskog kluba sa pomenutom temom, podižući svijest o ljudskim manjinama, jednakosti i nediskriminaciji. Radionica je završena uz jačanje timskog duha i komunikacije u grupi.
U drugom dijelu, edukatorke Polina Čečina i Ana Ašanin su prezentovale svoje iskustvo stečeno na seminaru u Baru. Seminar je organizovan od strane NVO Prima, na temu govora mržnje kroz višednevne radionice. Takođe, prisutnima su predstavile kampanju "Ustajmo protiv mržnje" koja će početi od aprila 2017. godine.

post slika