OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN STARIH

30 sep 2016

Predsjednik Skupštine opštine Tivat Ivan Novosel i glavna administratorka opštine Jovanka Laličić, posjetili su danas (petak, 30. septembar) korisnike programa „Njega starih lica“, za koje je povodom 1. oktobra – Međunarodnog dana starih, već tradicionalnao druženje organizovala opštinska organizacija Crvenog Krsta. Događaju su prisustvovale i geronto domaćice, njih šest koje se svakodnevno brinu o nešto manje od 60 korisnika programa.


Prisutne je pozdravio sekretar opštinske organizacije Crvenog Krsta Tivat Duško Božović: „Mi smo jedna od rijetkih opština koja na ovaj način servisira potrebe svojih građana. Posebno smo zadovoljni međusobnim odnosom geronto domaćica i korisnika programa. Ovaj program se već desetu godinu za redom kreće nesmanjenim tempom, a naša je želja i namjera da programom obuhvatimo cjelokupnu teritoriju opštine Tivat, budući da se on za sada sprovodi u dvije mjesne zajednice“.
Međunarodni dan starih prisutnima je čestitao i predsjednik Skupštine opštine Ivan Novosel naglašavajući namjeru Opštine Tivat da podrži ovaj program koji u velikoj mjeri poboljšava život starih lica: „Zadovoljstvo mi je što sam danas sa vama i drago mi je što ovo naše druženje traje kroz program koji finansira opština. Utvrđeno je da postoji potreba za proširenjem ovog programa i povećanjem broja geronto domaćica. Siguran sam da ćemo to u narednom periodu realizovati. Takođe u planu je da opština dvije urbanističke parcele namijeni za izgradnju stanova za penzionere. Na ovaj način, ušli bismo u rješavanje stambenog problema starih lica u opštini Tivat. Nadam se da ćemo na ovoj lokaciji u najskorije vrijeme dobiti prostorije koje će biti namjenjene za druženje starije populacije.“
Predstavnici Opštine su u znak pažnje korisnicima programa uručili prigodne poklone. Program „Njega starih lica“ otpočet je 2006. godine.

post slika