OBILJEŽEN SVJETSKI DAN MOČVARNIH STANIŠTA

06 feb 2018

Povodom obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je, u saradnji sa Opštinom Tivat i Turističkom Organizacijom Tivat, u petak 02. februara 2018. godine organizovalo interaktivnu radionicu za djecu osnovnih škola u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat, sa početkom u 11:00 časova.

U radionici su učestvovali učenici petih razreda OŠ "Drago Milović" iz Tivta i OŠ "Branko Brinić" iz Radovića, koji su bili u prilici da se upoznaju sa najvažnijim informacijama o specijalnom rezervatu prirode "Solilima". U okviru interaktivne radionice učenici su pravili knjižicu o životnom ciklusu ptica, kao i različite životinje od papira origami tehnikom. Takođe, u okviru ove radionice održan je kviz gdje su djeca mogla da pokažu stečena znanja o prirodnim vrijednostima „Solila“.

Svjetski dan vlažnih staništa obilježava se svake godine 2. februara u okviru RAMSAR konvencije, sa ciljem da se promoviše značaj zaštite ovakvih staništa, prvenstveno onih koja su upisana na RAMSAR listu vlažnih staništa od međunarodnog značaja. Ovogodišnja tema Svjetskog dana vlažnih staništa je "Vlažna staništa za održivu urbanu budućnost" fokusirajući se na važnost ovakvih područja za održivi razvoj urbanih sredina.

post slika