RADOVI KOD OŠ „DRAGO MILOVIĆ“

07 feb 2018

Opština Tivat ovih dana izvodi radove u neposrednoj blizini Osnovne škole „Drago Milović“, sa ciljem povećanja bezbjednosti pješaka, posebno đaka koji se svakodnevno kreću ovom trasom. U toku su radovi na obližnjem trotoaru, na potezu od benzinske stanice u centru grada ka školi. U izgradnji je zid visine oko 40cm, dužine cca 30m, koji bi trebalo da spriječi obrušavanje zemlje na trotoar.

Uz trotoar, duž magistrale, biće postavljena zaštitna ograda dužine cca 260m, i to na potezu od ulaza u školu za đake nižih razreda pa do raskrsnice na kojoj se skreće ka srednjoj školi. Ograda je tu kako bi se povećala bezbjednost djece, a otvorima na ogradi će se ispoštovati postojeći pješački prelazi na ovom potezu.

Opština Tivat je krajem oktobra prošle godine sklopila Ugovor sa kompanijom „V Projekt“ doo, za izvođenje radova na izgradnji zaštitne ograde i betonskog dijela puta kod OŠ „Drago Milović“. Ukupna vrijednost radova iznosi 13.299eura uključujući PDV. Početak radova odlagan je zbog loših vremenskih uslova, no radovi su nedavno startovali.