OBILJEŽEN SVJETSKI DAN VODA 2017

23 mar 2017

U organizaciji Vodacoma i Opštine Tivat, a povodom Svjetskog dana voda, grupa od 35 učenika i nastavnika osnovnih škola iz Kotora i Tivta obišla je juče zajedničko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV) za opštine Tivat i Kotor u Đuraševićima. PPOV su obišli učenici i nastavnici osnovnih škola “Njegoš” i “Savo Ilić” Kotor, „Veljko Drobnjaković“ Risan, “Nikola Đurković” Radanovići, Ivo Vizin” Prčanj, “Drago Milović” Tivat i “Branko Brinić” Radovići, predstavnici Opština Tivat i Kotor i predstavnici Vodovoda i kanalizacije Tivat.

Tokom obilaska, o procesu rada PPOV-a i značaju tretmana otpadnih voda sa fokusom na pozitivan i važan uticaj na stanje životne sredine prisutnima je govorio  Predrag Martinović projekt menadžer iz Vodacoma.

Nakon obilaska PPOV-a, u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat organizovan je zajednički program učenika osnovnih škola Tivta i Kotora. Ispred Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, prisutne je pozdravila Biljana Krivokapić i u ime Vodacoma, obratila se Mladenka Radonjić, PR i marketing koordinator.

Uslijedio je program učenika Osnovnih škola Tivta i Kotora, tokom kojeg su učenici u petominutnom izlaganju prezentovali svoje projekte na temu voda, otpadnih voda u vidu prezentacija i recitacija i na taj način predstavili svoje škole.

Skupština Ujedinjenih Nacija je rezolucijom od 22. marta 1993. godine odlučila da se taj dan svake godine obilježi kao Svjetski dan voda i da se širom svijeta posebno skrene pažnja na probleme vezane za vodu i vodne resurse. Moto Dana voda 2017. je “Voda i otpadne vode”.

Svjetski dan voda3

Svjetski dan voda2

post slika