ODRŽAN IV SASTANAK KOORDINACIONOG TIMA ZA PRAĆENJE TURISTIČKE SEZONE 2016

08 aug 2016

Četvrti redovni sastanak Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone održan je danas (petak, 05. avgust) u Multimedijalnoj sali Opštine. Na sastanku kojim je predsjedavala predsjednica opštine prof.dr Snežana Matijević analizirao se dosadašnji tok odvijanja turističke sezone u Tivtu, uz osvrt na stepen realizacije zaključaka donešenih na prethodnim sastancima.


Samo neke od tema kojima se bavio koordinacioni tim jesu: inteziviranje aktivnosti inspekcijskih organa na teritoriji MZ Krašići, problem parkinga u užem i širem jezgru grada, nepostojanje javne česme, primjedbe koje su u Turističku organizaciju Tivta pristigle posredstvom telefona za žalbe i pritužbe Nacionalne turističke organizacije, a koje se kada je u pitanju opština Tivat odnose na pritužbe u vezi sa bukom, radom pojedinih službenika i niskim kvalitetom lokalnog prevoza.
Veliki dio sastanka bio je posvećen problemu nepropisnog sidrenja jahti i drugih plovila u okviru akvatorijuma Tivatskog zaliva, a svoj doprinos cjelovitom sagledavanju ovog problema dao je predstavnik inspekcije sigurnosti plovidbe kotorske Lučke kapetanije. Jedan od zaključaka sastanka jeste uspostavljanje bliže saradnje Opštine Tivat, Lučke kapetanije iz Kotora i javnog preduzeća Komunalno Tivat, koje od nedavno gazduje nad pet pristaništa u Tivtu.
Bezbjednosna siuacija u gradu ocijenjena je zadovoljavajućom. Sastanku su prisustvovali predstavnici organa lokalne samouprave, Uprave za inspekcijske poslove, Turističke organizacije Tivta, Uprave policije, predstavnici granične policije, JP Morsko Dobro, preduzeća Aerodromi Crne Gore, tivatskog Vodovoda i kanalizacije, Komunalnog Tivat, Centra za kulturu Tivat, Lučke kapetanije Kotor, Udruženja preduzetnika Tivat, ali i predstavnik medija. Sljedeći sastanak biće organizovan za 15 dana.

post slika