ODRŽAN OKRUGLI STO POSVEĆEN BORBI PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

16 jun 2016

Okrugli sto na temu unaprijeđenje nivoa znanja predstavnika lokalnih institucija o značaju Sporazuma o saradnji u borbi protiv trafikinga održan je juče (srijeda, 15. jun) u multimedijalnoj sali Opštine Tivat, a u organizaciji Vladine kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, uz podršku Medjunarodne organizacije OEBS. Okruglom stolu prisustvovala je i predstavnica opštine Tivat, kontakt osoba za borbu protiv trafikinga ljudima, mr Darka Ognjanović.

Daliborka Mugoša, samostalna savjetnica u Kancelariji za borbu protiv trgovine ljudima predstavila je plan rada kao i opšte ciljeve i zadatke Sporazuma o saradnji u borbi protiv trgovine ljudima i rada Koordinacionog tijela. Pored nje na ovom sastanku okupljenima se obratio Marko Brajović koji je ispred Uprave policije govorio na temu prevencije, krivičnog gonjenja trafikanata i zaštiti potencijalnih žrtava trgovine ljudima, a na istu temu učešće u diskusiji uzela je Bojana Ostojić ispred Vrhovnog suda Crne Gore. Samostalni savjetnik u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Igor Vučinić govorio je iz ugla pružanja socijalne dječje i porodične zaštite žrtvama trafikinga, a Radule Dragović je ispred Ministarstva zdravlja ukazao na značaj zdravstvene podrške i pomoći potencijalnim žrtvama.

Učešće u debati uzeli su i predstavnici Ministarstva prosvjete koje je predstavljala Branka Kankaraš, dok je o ulozi NVO sektora u rješavanju ovog problema govorila Valentina Vlahović ispred NVO „Crnogorski ženski lobi“.

post slika