ODRŽAN SEDMI SASTANAK KOORDINACIONOG TIMA ZA PRAĆENJE TURISTIČKE SEZONE U TIVTU

18 aug 2017

Sedmi sastanak Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone održan je danas (petak, 18. avgust) u prostorijama Opštine Tivat. Isti je okupio predstavnike opštinskih organa i službi, javnih preduzeća, državnih institucija i organa, kako bi se razmatrala aktuelna situacija kada je u pitanju odvijanje turističke sezone u Tivtu. Predsjednica opštine Snežana Matijević konstatovala je da su protekli period obilježili požari, na veliku žalost svih građana i gostiju. Milovan Mićo Radović je ispred opštinskog Kriznog štaba prisutne obavjestio da je stanje na terenu stabilno, uz apel da svi građani povedu računa i posebnu pažnju posvete mjerama koje mogu spriječiti izazivanje požara.
U medijima nedavno aktuelizovana tema paljenja otpada na deponiji Lovanja, problem je koji postoji ne samo u vrijeme ljetnje sezone već tokom cijele godine. Sekretarka za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnot Tatjana Jelić upoznala je prisutne sa svim aktivnostima preduzetim po ovom pitanju. Organ na čijem je čelu obratio se opštinskoj Komunalnoj inspekciji i Upravi policije OB Tivat. Iz Odjeljenja bezbjednosti Tivat rečeno je da su određene radnje preduzete, te da će se pripadnici ovog odjeljenja konsultovati i sa kolegama iz drugih crnogorskih gradova u kojima postoje isti ili slični probemi.
Iz Službe za inspekcijske poslove i Komunalne policije Opštine Tivat potvrđeno je da i dalje djeluju na Aerodromu Tivat, sa ciljem uvođenja i održavanja reda kada je u pitanju taxi i drugi vidovi prevoza na ovoj lokaciji. Na inicijativu predsjednice opštine, a upravo zbog ove teme, sastanku Koordinacionog tima prisustvovao je glavni inspektor za drumski saobraćaj Ljubiša Živaljević.
Predstavnik Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Jovo Radonjić obavjestio je prisutne o nedavnoj aktivnosti koja je za cilj imala rješavanje problema postavljanja dodatnog mobilijara čime pojedine ugostiteljske bašte na Pinima izlaze iz definisanih površina. Predstavnici JPMD, opštinske Službe za inspekcijske poslove i Uprave za inspekcijske poslove uspostavili su kontakt sa ugostiteljima na Pinima. Na teren je izašao i geometar JPMD i utvrdio odstupanja od 0,5 do 30 m2. Terase su vraćene u definisane okvire, a situacija će se pratiti i u narednom periodu.
Iz Turstičke organizacije Tivat saopšteno je da u Tivtu trenutno boravi 6.839 gostiju što je 1% više u odnosu na isti period prošle godine. Podaci iz Krašića i Radovića pokazuju da je broj gostiju u ovim djelovima tivatske opštine jednak broju gostiju iz istog perioda prošle godine.
Sastanku koordinacionog tima prisustvovao je i direktor nedavno osnovanog opštinskog preduzeća „Parking servis“ doo Tivat, Slaviša Ognjanović koji je proteklih 40 dana rada preduzeća ocijenio uspješnim. Prekida u radu nije bilo, a specijalno vozilo pauk koje je preduzeće dobilo na pozajmicu radi i doprinosi komunalnom redu u gradu. Posebno su prometni parking prostori na Aerodromu Tivat i u centru grada iz Ljetnje pozornice, a uočena je potreba i za većim brojem parking mjesta posebno u jeku turističke sezone.
Direktor tivatskog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, Alen Krivokapić konstatovao je da je snabdijevanje grada vodom uredno.
Pranje ulica u užem centru grada biće organizovano narednih dana u saradnji sa Službom zaštite i spašavanja.
Naredni, a ujedno i posljednji sastanak Koordinacionog tima za ovu godinu, planiran je za septembar.