ODRŽANA DVOČASOVNA SJEDNICA III DJEČIJEG PARLAMENTA

26 nov 2018

Više od stotinu pitanja upravi grada postavili su juče članovi Dječijeg parlamenta Tivta, na III zasjedanju koje je trajalo dva sata a u čijem radu je učestvovalo oko 100 mališana iz OŠ “Drago Milović” i područnih škola u Gradiošnici i Donjoj Lastvi, OŠ “Branko Brinić”, Muzičke škole Tivat, internacionalne škole Knightsbridge i predškolske ustanove “Bambi”.

Na pitanja su odgovarali predsjednici opštine i SO, dr Siniša Kusovac i Ivan Novosel, rukovodioci organa uprave, direktori lokalnih preduzeća, načelnik odjeljenja bezbjednosti, predsjednik udruženja Egipćana i uprava školskih ustanova.

Nakon intoniranja državne himne, Dječijii parlament je otvorio Ivan Novosel, predsjednik Skupštine opštine Tivat saopštavajući da sjednica ma kvorum.

„Ovaj Dječijii parlament organizujemo u čast proslave Svjetskog dana djeteta i Dana opštine Tivat. Crna Gora, naša država, poštuje prava djece“,  rekao je Novosel i prepustio upravljanje sjednicom predsjedavajućem, Ivanu Vojniću, učeniku prvog razreda OŠ „Branko Brinić“. On je predsjedavanje započeo stihovima Dragana Radulovića „Dijete je čovjek važan“.

Među postavljenim pitanjima bila su: Da li je teško upravljati gradom? 

Kad ćete izgraditi zatvoreni bazen? Kako pomoći problematičnoj djeci? 

Kad ćete izgraditi igralište u Radovićima? Kad ćete popraviti igralište u Parku? Zašto Opština ne obezbjedi besplatne udžbenike za sve učenike? Koliko djece sa Lovanje ne ide u školu? Kakva je protivpožarna procedura u školama u slučaju izbijanja požara? Šta sa psima lutalicama?

Skupština Opštine Tivat, pored republičke, jedina u Crnoj Gori organizuje redovno zasjedanje Dječijeg parlamenta.

Odrzan Djeciji parlament3

Odrzan Djeciji parlament2

post slika