ODRŽANO TAKMIČENJE “CRNA GORA U RITMU EVROPE”

03 jun 2019

Dječije muzičko takmičenje “Crna Gora u ritmu Evrope”, održano je u subotu, u subotu 1. juna u 17 sati u upravnoj zgradi Adriatic Marinasa (bivši Dom Vojske), uz direktan televizijski prenos na RTCG.

Pozdravljajući učesnike, predsjednik opštine domaćina Tivta dr Siniša Kusovac rekao je da su sva djeca pobjednici.

“Ja bih rekao da ste vi, djeco, uvjek za nas pobjednici, zato što je vaš osmjeh zlata vrijedan, zato što pjevate bolje od nas starijih, zato što sam osjetio toliko lijepih i pozitivnih misli i inovativnosti u večerašnjim performansima, kao i zato što vi kada volite, ne pitate ni zašto ni kako. Vi ste unikati, bez obzira odakle dolazite.

Kada se radi o našem gradu nema te manifestacije za djecu koja ne pričinjava zadovoljstvo Opštini Tivat. Bez obzira na rezultate takmičenja, za nas ste uvijek svi vi pobjednici. Iako sam ranije pomalo bio skeptičan ka ovom projektu, sada mogu reći da sam izuzetno zadovoljan, čestitam organizaciji „Crna Gora u ritmu Evrope“ koja je ovo iznijela na vrlo profesionalan, dostojanstven i pravi način i učinila da se ovakav događaj pamti kao jedini takve vrste u Tivtu“, rekao je predsjednik.

Organizatori su se posebno zahvalili na saradnji predsjedniku Kusovcu, sekretarki za kulturu i društvene djelatnosti Dubravki Nikčević, njenoj saradnici Ani Ivanović i opstinskoj administraciji.

Predstavnici Podgorice su pobjednici ovogodišnjeg izdanja dječjeg muzičkog takmičenja ,,Crna Gora u ritmu Evrope” u kome je učestvovalo 12 opština. Na drugom mjestu su djeca iz Bijelog Polja a trećeplasirani su djeca Kotora.

U Tivtu se, bez sumnje, održalo najbolje izdanje najvećeg dječijeg takmičenja, “Crna Gora u ritmu Evrope”.

Vrhunska i profesionalna produkcija, rasvjeta i ton, odlični učesnici – djeca iz 12 crnogorskih gradova, šarmantni voditelji , direktan prenos na RTCG, elegantan ambijent upravne zgrade Adriatic Marinasa i srčana publika, učinili su da to bude jedan od najbolje ikada viđenih događaja ove vrste u Tivtu.

Opštinu Tivat je predstavljalo deset djevojčica, učenice osnovne škole “Drago Milović” i SMŠ “Mladost”: Dora Štampić Doris Deković, Tijana Grbović, Denisa Srdanović, Mia Rosić, Anastasija Alić, Milena Drašković, Ana Marija Stipanić, Tara Petrović, Jovana Klakor.

Braneći boje svog grada i države, kroz pjesmu “Zauvijek moja” grupe „No Name“, Tivćanke su osvojile 7. mjesto.

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti, kao koordinator aktivnosti u ime Opštine Tivat, pored podrške organizatorima, pružio je podršku i djeci učesnicima. Obezbijeđen je dio rekvizita za potrebe koreografije, reklama na led bilbordu u centru, štampa flajera, plakata, zastavice, ali i sredstva za kostime za učesnice manifestacije iz Tivta.

post slika