OKRUGLI STO „BEZ BARIJERA. DA POSAO NE STOJI!“

30 jan 2017

Okrugli sto pod nazivom „Bez barijera. Da posao ne stoji!“ biće održan u ponedeljak, 6. februara u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat sa početkom u 11:00 časova. Okrugli sto organizuju Ministarstvo finansija Vlade Crne Gore i UNDP uz podršku Opštine Tivat, Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo.
Cilj okruglog stola je pokretanje javnog dijaloga putem kojeg građani, cjelokupna poslovna zajednica, nevladine organizacije ali i ukupna zainteresovana javnost mogu ukazati na prepreke na koje nailaze prilikom pokretanja biznisa ili poslovanja, a sve u cilju eliminisanja biznis barijera sa kojima se susreću u svom radu. Takođe, ovo je prilika da se iznesu predlozi za unapređenje kvaliteta, efikasnosti i stimulisanja ukupnog poslovnog ambijenta na lokalnom nivou.
Prisutnima će se obratiti predsjednica opštine Tivat prof.dr Snežana Matijević, stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Fiona Mekluni i generalna direktorica Direktorata za finansijski sistem i unapređenje poslovnog ambijenta mr Bojana Bošković, a samo neke od tema diskusije biće: finansijska ograničenja u pokretanju i vođenju biznisa, siva ekonomija, komplikovane procedure.
Svi zainteresovani za učešće na okruglom stolu prisustvo mogu potvrditi najkasnije do četvrtka 02.februara 2017. godine na email: anja.brkic@opstinativat.com
Ova aktivnost se sprovodi u okviru druge faze kampanje „Bez barijera. Da posao ne stoji!“ koja je dio projekta “Jačanje kapaciteta za unapređenje poslovnog ambijenta, regulatornih i strukturnih reformi”, koji Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) sprovodi u saradnji sa Ministarstvom finansija, uz finansijsku podršku Britanske ambasade u Podgorici.