Okrugli sto “Održivi razvoj privredne zajednice – praksa EU”

16 apr 2014

U okviru projekta „EU znači DA, vrijednosti, politike i standardi" , koji realizuju NVO Eko Centar DELFIN iz Kotora i RTVCG, u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori i uz podršku  Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, juče je održan okrugli sto “Održivi razvoj privredne zajednice – praksa EU” kome su prisustvovali predstavnici Delegacije EU, lokalne samouprave i tivatski preduzetnici. Okrugli sto, koji je održan u prostorijama Yacht Club-a Porto Montenegra, otvorio je predsjednik opštine Miodrag Kankaraš izražavajući zadovoljstvo ovom inicijativom i naglašavajući da je upravo otvoreni dijalog najbolji način da se unaprijedi poslovni ambijent. Konkretne aktivnosti lokalne samouprave po pitanju smanjenja biznis barijera, unapređenja energetske efikasnosti i korišćenja fondova EU, predstavio je savjetnik predsjednika Petar Vujović. Vujović je prisutne podsjetio na razne inicijiative Opštine kojima se izlazi u susret lokalnim preduzetnicima, a sve u cilju olakšanja njihovog poslovanja i stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta. Glavna administratorka Opštine, Jovanka Laličić govorila je o koracima koje lokalna samouprava preduzima u cilju povećanja transparentnosti rada kao i sprečavanja korupcije, što svakako garantuje povoljniju klimu za poslovanje.
    
Okruglom stolu je prisustvovalo petnaestak preduzetnika, koji su imali  priliku da iznesu svoje stavove o stanju u navedenoj oblasti, kao i da se informišu o praksi EU i mogućnostima za saradnju sa EU kada je u pitanju unaprijedjenje njihovih djelatnosti.
Zamjenik šefa Delegacije EU- šef sektora za politiku, evropske integracije i privredu Alberto Kamarata, odgovarao je na pitanja prisutnih i komentarisao njihove primjedbe uz osvrt na put koji su prošle zemlje članice EU u prevazilaženju istih.


KABINET PREDSJEDNIKA

post slika